ФИЛМИТЕ В ШЕСТИЯ ЕЖЕГОДЕН SOFIA PRIDE FILM FEST

 
Кабинет Дъга – банер
 

За шеста поредна година ще се проведе Sofia Pride Film Fest, който представя на българските зрители безплатно филми на ЛГБТИ тематика. Тазгодишното издание на фестивала ще започне на 4 юни и ще продължи до вечерта преди прайд шествието на 10 юни.

Селекцията включва 6 филма от различни жанрове и държави, сред които Израел, Италия и Китай. Както винаги, входът за прожекциите е безплатен. Пълната програма, синопсиси и трейлъри на филмите ще намерите по-долу:

„А сега кой ще ме обича?“ (Who’s Gonna Love Me Now?), 04.06, 19:00 часа, Дом на киното в София

Откриването на Sofia Pride Film Fest 2017 ще започне с лентата „А сега кой ще ме обича?“ Филмът показва историята на 21-годишния Саар, който е изключен от религиозния кибуц и бяга в Обединеното кралство. Там създава ново семейство с Лондонския хор на гей мъжете. След 19 години Саар отново се свързва със старото си семейство с надежда за помирение. Лентата може да се похвали с „Награда на публиката“ от Филмов Фестивал в Краков.

„Ариана“ (Arianna), 05.06, 20:30 часа, Кино „Одеон“ в София

Ариана е на 19 години и все още няма цикъл. А хормоните, които гинекологът й е предписал, нямат особен ефект върху развитието й. През горещите летни следобеди, прекарани на старата семейна вила в Тоскана, тя започва да задава въпроси за тялото и миналото си, за да открие най-накрая истинската природа на своята сексуалност и идентичност. Филмът има Златен Глобус за най-добра актриса, награда за най-добра актриса в дебютен филм от Филмов Фестивал във Венеция и 2-ро място за най-добър документален филм от ЛГБТ Филмов Фестивал в Бостън.

„Бараш“ (Barash), 06.06, 20:30 часа, Кино „Одеон“

Наама Бараш е на 17 – харесва алкохола, наркотиците и купоните с приятели. Така избягва дома си, където родителите й винаги се карат, и сестра си – бунтарка, която един ден изчезва от армията. Щом в училището се появява ново момиче, Бараш се влюбва за първи път и интензивността на това преживяване едновременно я обърква и дава нов смисъл на живота й. Лентата печели наградата за най-добър филм от Филмов Фестивал Outview 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=i3zVTGQfdHc

„Истинско момче“ (Real Boy), 07.06, 20:30 часа, Кино „Одеон“

„Истинско момче“ е интимна история на едно семейство в момент на голяма промяна. Докато 19-годишният Бенет Уолъс навлиза от тийнеджърство в зряла възраст и осъзнава половата си идентичност, майка му преминава от съпротива до приемане на своя транс син. По този път, майка и син откриват подкрепа в своите общности, напомняйки ни, че семействата не са само даденост, а въпрос на избор. Филмът има няколко награди за най-добър документален филм награда на журито, най-добър филм, награда на публиката, най-добър режисьор.

„Навътре в китайския гардероб“ (Inside the Chinese Closet), 08.06, 21:00 часа, Кино „Одеон“

В отчаян опит да оправдае очакванията на родителите си, Анди започва да издирва лесбийка, за която да се ожени, а Чери търси да осинови бебе. Като хомосексуални в Китай, Анди и Чери са в постоянен сблъсък с очакванията на обществото и семействата си, но и двамата са решени да направят нещата „по своя начин“.

„Кики“ (Kiki), 09.06, 19:00 часа, Дом на киното

Sofia Pride Film Fest 2017 ще завърши с „Кики“. С изключително интимен и визуално дръзък подход, лентата ни разкрива едно неочаквано и безопасно пространство за “vogueing”, създадено и ръководено от цветнокожи ЛГБТ млади хора, които не спират да изискват своето щастие и политическа сила. Това е една вълнуваща история за порастването, взаимопомощта, издръжливостта и силата на изкуството да променя света. Филмът има награда Теди за Най-добър документален филм от Берлинале.

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина