ФБР НЕ Е ОТКРИЛО ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ МАТИЙН Е БИЛ ГЕЙ

Скоро след масовия разстрел в Орландо, започнаха да се появяват твърдения, че Омар Матийн често е посещавал гей глуба Pulse, използвал е приложения за гей запознанства и е имал любовници мъже.

ФБР обаче, не е намерило никакви доказателства, поддържащи хипотезата, че Матийн е бил хомосексуален. Това са казали няколко служители на агенцията пред L.A. Times.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Няколко редовни посетители и служители на Pulse твърдят, че са виждали Матийн в клуба или, че са имали контакт с него в приложенията Grindr, Jack’d и Adam4Adam.

Каналът Univision пък излъчи анонимно интервю с „Мигел“ – мъж, който твърди, че е правил секс с Матийн, след като го е срещнал в Grindr. По думите му, стрелецът е правил секс и с други мъже, включително с двойка от Пуерто Рико. В този случай един от мъжете е казал на Матийн постфактум, че е ХИВ позитивен, което го разгневило.

Но разследващите не мислят, че свидетелят заслужава доверие.

За да установят истината, федералните агенти са преровили всички електронни устройства на Матийн, както и тези на хората, които са отправили твърденията по-горе. Досега не са открили снимки, съобщения, приложения, гей порнография или GPS данни, които подсказват, че Матийн, който е бил женен два пъти и има малък син, е водел таен гей живот.

ФБР продължава да разследва миналото на Матийн, но разследващите не вярват, че тези твърдения са достоверни.

Възможно е обаче, стрелецът да е използвал устройства, които е унищожил преди атаката срещу клуба.