Учени се натъкнаха на делфинска гей оргия край Австралия

Всеки знае, че делфините са в действителност гей акули. Този факт бе потвърден от учени, които наскоро станали свидетели на голяма дейлфинска гей оргия край австралийския бряг.

„Онези делфини, повечето от тях юноши, се разделиха в четири групи, в които наблюдавахме социално-сексуално поведение, включително качване един върху друг и генитален контакт,“ разказа Krista Nicholson от Murdoch University. „От време на време групите се събираха в една голяма група и после се разделяха отново в различни композиции.“

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Океанската гей оргия подкрепя теория, която учените отдавна са приели: делфините са доста гей. Мъжките делфини в изследването прекарали доста време заедно след края на размножителния период и, както и в предишни изследвания, практикували хомосексуално поведение с цел заздравяване на социални връзки и очертаване на йерархия.

Janet Mann, изследовател с няколко десетилетия опит в проучването на гей поведението при делфините в Shark Bay, подозира, че то не е нищо повече от тренировка за сношаване с женски. С други думи, делфинският вариант на „хетеро, но любопитен“.