УЧЕНИ КАЗВАТ: ГЛЕДАНЕТО НА ПОРНО ПОДОБРЯВА СЕКСУАЛНИЯ ЖИВОТ

Според екип учени от Калифорнийския университет, мъжете, които гледат редовно порно, водят по-здравословен и задоволителен сексуален живот. За проучването са анкетирани 280 мъже – почти половината от които в дългосрочни връзки – и всички са попитани първо колко пъти седмично гледат порно и в последствие различни подробности за сексуалните им навици и интереси.

Въпреки масовите твърдения, че мъжете, които гледат редовно порно, започват да губят интерес към сексуалните контакти на живо, проучването показва, че именно най-редовните зрители на филмите за възрастни имат и най-редовен сексуален живот. Освен това, се оказва и че при мъжете от тази група се появява по-рядко еректилна дисфункция.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Пред вестник Huffington Post учените споделят: „Всъщност гледането на различни порно филми по-скоро се свързва с буден сексуален апетит, което дори сочи, че те могат да се използват и като „подпалване на огъня“. Грешно е разбирането, че порното не е полезно за гледане от мъжете – дори напротив. Филмите за възрастни могат да обогатят фантазията и да дадат интересни и дори полезни идеи за сексуалния живот в реалността. Въпросът е правилно да се подбират порно филмите, които да се гледат.“