УПОТРЕБАТА НА СТЕРОИДИ Е ПО-ВИСОКА СРЕД ГЕЙ ТИНЕЙДЖЪРИТЕ МОМЧЕТА

Натискът да имаш „перфектно тяло“ се оказва особено силен върху гей и бисексуалните тинейджъри момчета, които все по-често посягат към стероидите. Според скорошно изследване, публикувано в медицинския журнал „Pediatrics“, момчетата с различна сексуалност в младежка възраст използват стероиди 6 пъти по-често от техните хетеросексуални връстници.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Изследването се е позовало на множество правителствени проучвания, обхващащи 17 250 момчета на средна възраст 16 години, като 4% от тази група са се идентифицирали като гей или бисексуални. 21% от тези момчета с различна сексуалност са ползвали стероиди, в сравнение с 4% от хетеросексуалните.

Употребата на стероиди идва в комплект с незначителни ефекти като акне и повишена агресия и с доста по-опасните увреждания на черния дроб и преждевременен инфаркт. Не бива да забравяме, че тук говорим и за подрастващо поколение, при което тези ефекти е възможно да бъдат дори още повече изразени.

Учените изказват хипотеза, че причина за повишения прием на стероиди в групата на гей и би тинейджърите, е засиленият натиск за красиво тяло и повече мускули, което ще доведе до повече успешни свалки и връзки. Хипотезата никак не е далеч от истината. Да имаш впечатляваща физика е достойно за уважение, но да заложиш здравето си на карта, заради перфектното тяло, е меко казано безотговорно.