Узбекистански имам обяви, че фантазиране по време на секс води до гей бебета

Популярен консервативен имам в Узбекистан сподели своя теория, според която ако човек си представя непознати, докато прави секс с половинката си, това ще доведе до хомосексуално бебе.

Рахматуллох Сайфутдинов , който проповядва в джамия в Ташкент, е добре познат с анти-гей риториката си. В миналото той е наричал хомосексуалността „болест, която безпокои световната общност“.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

По време на проповед на 2 март, имамът каза, че някои жени си представяли „красиви“ непознати докато правят секс със съпрузите си, но не трябвало да го правят, защото щели да заченат гей бебе. Той заяви пред молещите се: „Жените фантазират за красиви актьори от турски сапунени опери. Това е като да в акта да участват трима души.“

Но не само жените са заплаха за сексуалността на децата. „Мъжете също не бива да си представят друга красива жена, докато правят секс със съпругите си, защото това може да доведе до раждане на лесбийско дете,“ обяви ерудираният духовник.

Ситуацията на ЛГБТИ хората в Узбекистан е плачевна. Заплашени от насилие и смърт, много от тях търсят убежище в съседни държави. Бившата съветска република, която продължава да поддържа близки отношения с Русия, наказва мъжката хомосексуалност с до три години затвор.