‘ТЪРСЕНЕТО НА ДОРИ’ ВЕРОЯТНО ВКЛЮЧВА ПЪРВАТА ГЕЙ ДВОЙКА НА PIXAR

Дали в новия трейлър на „Търсенето на Дори“ виждаме първата лесбийска двойка във филм на Pixar? Зорки фенове на продължението на анимационния блокбъстър от 2003 „Търсенето на Немо“ казват, че най-вероятно да.

Към средата на видеото (по-точно 01:07), октоподът Ханк се озовава в бебешка количка до две жени, които вдигат от земята паднала детска чашка. „Горкото бебе, нека ти помогна,“ казва една от тях, точно преди да се опулят при вида на октопода под прикритие.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Тези три секунди бяха достатъчни, за да започнат оживена дискусия в социалните медии.

Представители на анимационното студио все още не се коментирали запитванията на медиите, но Twitter потребителите вече ликуват: „Толкова съм щастлива в момента!! Ще се разплача!!“ написа @Cyndy1994.

И вероятността да са прави е доста голяма, предвид, че главната героиня във филма говори с гласа на една от най-популярните гей жени в света, Елън Дедженерис.

Призивите към компанията Disney, която притежава Pixar, да включват гей, би и транс персонажи набират скорост в последните месеци. Когато беше обявено, че ще има „Замръзналото кралство 2“, фенове призоваха създателите на филма да дадат на Елза принцеса вместо принц с хаштага #GiveElsaAGirlfriend.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=NQu-153MnGQ]/tube]