ТРОГАТЕЛНА РЕКЛАМА ОКУРАЖАВА ГЕЙ ДВОЙКИТЕ ДА СЕ ДЪРЖАТ ЗА РЪЦЕ (ВИДЕО)

Банката на Австралия и Нова Зеландия представи изключително мил и красив рекламен клип, насърчаващ гей двойките да не се поддават на страха и да се държат за ръце винаги, когато имат такова желание.

От компанията, която е спонсор на тазгодишния Auckland Pride, казаха: „Дори през 2017 простичкият акт на държана не ръце продължава да е труден за някои хора – нека променим това и се „#ДържимЗдраво (#HoldTight).“

 
L’N’Q: House & Disco
 

Клипът показва сцени от ежедневието на няколко еднополови двойки – вечеря в ресторант, гледане на филм в кино, возене в градския транспорт. Без съмнение, много от нас разпознават напрежението и колебанието, които виждаме в двойките на екрана. Онова, което за хетеросексуалните хора е най-естественото и обикновено нещо на света, за гей мъжете, лесбийките и бисексуалните хора често е повод за много стрес.

Макс Твийдъл, новозеладски застъпник за социална справедливост, коментира така: „Това е толкова въздействащо, толкова важно, и в същото време толкова трудно за партньора ми и мен. Трогнати сме, благодарим ви.“

Банката има дълга история на подкрепа за ЛГБТ общността. В символичен жест на подкрепа, по-рано тази година тя се „прекръсти“ от ANZ на GAYNZ в чест на прайда в Сидни.

https://www.youtube.com/watch?v=kE8YLs-_SR8