ТРЕТИ ПОЛ В АКТОВЕТЕ ЗА РАЖДАНЕ ВЪВЕЖДАТ В ГЕРМАНИЯ

 
Sofia Pride 2023
 

Германия ще стане първата страна в Европа, въвела трети „неопределен“ пол в актовете за раждане, предаде „Шпигел“. Вариантът да се избере третият пол освен стандартните „мъж“ и „жена“ в актовете за раждане ще бъде въведен в Германия от 1 ноември. Законодателната промяна позволява на родителите да не определят пола на бебето си и така да позволят на децата, родени с характеристики и на двата пола, да изберат дали искат да станат мъж или жена. Според новия закон хората могат да изберат да останат извън която и да било от двете категории.


Германия е първата страна в Европа, която ще въведе тази възможност. Законът беше приет след решение на конституционния съд, според което, ако човек чувства категорично, че принадлежи към даден пол, има личното право да избере как да се определи.

По-рано Австралия стана първата страна в света, която въведе правни насоки за признаването на пола. Според австралийската система, която се прилага за всички документи, хората могат да избират трета категория независимо от това дали са се подложили на операция за смяна на пола или на терапия с хормони.

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина