Треньор, предупредил ученици да внимават какво публикуват в Twitter, бе отстранен за анти-гей туитове

Американски футболен треньор, който предупредил учениците си да не „позволяват на един туит да провали шансовете им“, бе отстранен от поста си заради анти-гей и расистки туитове.

Кайл Кокс, който тренира отбора на Texas Wesleyan University от миналата година насам, написал в социалната мрежа, че „побеснява“ заради книга за гей пате и, че посещение в ресторант на веригата Chick-fil-A „изразява презрението ни към гейовете“.

 
L’N’Q: House & Disco
 
Кайл Кокс (в средата).

Кокс е поредният спортист, уличен в обидни публикации. Миналия месец бейзболисти от топ отбори се извиниха за анти-гей и расистки туитове, включващи обидните думи „fag“ и „faggot“.

Публикациите на Кокс са от 2012 и 2013 и бяха открити след като тренерът предупреди учениците си да внимават какво пишат в Twitter. „Изтрих трима новобранци днес и това нямаше нищо общо с играта им. Онова, което туитвате, споделяте и т.н. ми казва много за това дали ще успеете като Рам [член на отбора]. Не позволявайте на един туит да провали шансовете ви за образование и игра на по-високо ниво!“

Това предупреждение провокирало Twitter потребител да се разрови в старите публикации на треньора, за да провери дали спазва собствения си съвет.

В един от туитовете си Кокс пише: „В момента чета детска книжка за гей пате, отлъчено от хетеросексуалните патки, играещи футбол. Ще побеснея.“

В друг пък цитира друг потребител: „С майка ти отиваме в Chick-Fil-A, за да изразим презрението си към гейовете. Ще се видим ли там?“ Веригата за бързо хранене е известна с анти-гей възгледите на основателя си, както и даренията на компанията за анти-гей организации.

В резултат от тези открития, както и други, расистки публикации, треньорът е отстранен от поста си в университета докато ситуацията се изяснява.