ТРАНС ПЕВИЦАТА АНОНИ Е НОМИНАРАН ЗА НАГРАДА BRIT

Трансполовата певица Анони (Anohni) бе номинирана за Най-добра изпълнителка в тазгодишните британски музикални награди BRIT за албума й „Hopelessness“. Номинацията идва 11 години след като тя бе номинирана за Най-добър изпълнител под рожденото й име, Антъни Хегарти (Antony Hegarty).

45-гозишната Анони каза, че е била наясно с женската си идентичност още от детинство, но „страх и срам“ са я спрели да живее живота си като жена. „‘Тя’ караше кожата ми да настръхне. В гей контекст думата може да бъде използвана много мръснишки: с цел да потисне транс хората и да унижи други мъже. Но работата и общуването ми с жени, както и участието ми в [активистката група] Future Feminism, окуражиха женствеността ми и ми помогнаха да приема, че е ок да съм себе си,“ каза тя.

 
L’N’Q: House & Disco
 

„Никога нямаше да се превърна в красива жена, нито пък щях да съм мъж. Сложно е. Но транс състоянието е красива загадка; това е една от най-добрите идеи на природата.“

Анони определя албума като нова глава в живота си. „Не съм изразявала често гняв през живота си, затова този албум е нова глава. Гневът зарежда: той е много овластяващо чувство,“ каза тя.

Миналата година певицата бе номинирана за Оскар за песента си „Manta Ray“, написана за документалния филм „Racing Extinction“. Тя обаче, отказа да присъства на церемонията, защото не беше поканена да изпълни песента си.