ТРАНС ЖЕНА ПОЧИНА ДОКАТО ЛЕКАРИ СЕ ЧУДЕЛИ КЪДЕ ДА Я НАСТАНЯТ

Транссексуална жена почина в болница в Пакистан, докато операционният екип размишлявал дали да я настани в женското отделение и й задавал нелепи въпроси.

Транс активистката Алеша била приета в болницата с осем огнестрелни рани след като била нападната от престъпна група, изнудваща транс хора за пари. Пристигането й на мястото, където би трябвало да получи помощ, само направило положението й още по-трагично.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Според съобщения, публикувани в съциалните медии от колеги на жертвата, медицинските служители се двоумели в кое отделение да я настанят, вместо да се погрижат за раните й. Докато била в критично състояние, Алеша била попитана от лекар дали гърдите й са истински, какъв е телефонния й номер и колко пари иска за един танц.

След като била отпратена от женското отделение, Алеша била настанена в стая до тоалетните в мъжкото отделение. Медицинският директор на болницата се намесил и разпоредил тя да бъде преместена на по-подходящо място, но вече било твърде късно. Жената почина вчера сутринта.

Pakistan-trans-woman-dead-hospital