ТРАНС ЖЕНА ОБРА БАНКА… ЗА ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА

На 27 юли транссексуалната жена Линда Томсън влиза в банка в щата Уайоминг с ръчно написана бележка: „Имам оръжие. Дайте ми всичките си пари.“ Служител й предава хиляди долара. Но вместо да избяга с парите, Томсън прави няколко крачки извън банката и започва да хвърля банкноти във въздуха и да ги раздава на минувачи, докато чака полицията да пристигне.

Когато служителите на реда се появяват на местопрестъплението, жената се предава доброволно и заявява „Току-що обрах банката, искам да отида в затвора.“

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

По време на разпита, Томсън разказала, че е бездомна, не може да намери покрив и наскоро е била пребита от четирима мъже в парк. Тя неотдавна била освободена от затвора Кофи Крийк в Орегон, където излежала присъда за грабеж. Кофи Крийк не е дом-мечта (в момента бива съден за сексуално насилие), но е изцяло женски затвор – нещо, за което Томсън се борила десетилетия наред.

Драматичният живот на Линда Томсън е част от документалния филм от 2006 „Cruel and Unusual“ (Жестоко и необичайно), който разказва историите на транс жени в мъжки затвори.

CRUEL AND UNUSUAL – Trailer from Sam Banning on Vimeo.