ТОМ ОТ ФИНЛАНДИЯ НА ГОЛЯМ ЕКРАН

До 1971 г. да бъдеш гей във Финландия можело да коства свободата ти. Хиляди хомосексуалисти са арестувани при полицейски нападения и претърсвания на домове, хората са изпращани в затвора с години,а тези, които са заловени, преживявали унижението имената им да бъдат публикувани във всички вестници в страната. Много от тези хора не могли да се справят с преследването и разкриването и предприемали крайни мерки.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

tumblr_mj6gjqzbg31s591qlo2_1280

През 1920 г. във Финландия се ражда едно момче. В детството си то рисува снимки на голи мъже. Докато рисува, се облича в кожа и носи ботуши. Като младеж се бие във войната и прави секс със събратята си по оръжие, финландци и германци. По време на зрелия си живот води двоен начин на живот – през деня, талантлив автор на реклами и пианист, през нощта – гениален създател на еротични рисунки. Без съмнение сте попадали на черно-белите му илюстрации, изпълнени с хумор, кожени дрехи, големи мускули и дори по-големи членове. Може би сте чували за Том от Финландия. Сега група ентусиасти иска да ви запознае с Туко чрез филм.

Филмът TOM the Movie ще разкаже историята на това как артистът Туко Лаакзонен, който е принуден да крие своята сексуалност, се превръща в световна гей икона – Tom of Finland. Филмът е независима продукция, продуциран от финландска компания, която иска да събере средства, за да започне снимки следващото лято.

368264

Самият Туко е пре-интересен характер в общество, в което хомосексуалистите са често представяни като стереотипи на хора, които имат много повече общи черти с хетеросексуалните, отколкото с гей. За младите дами в Хелзинки Туко е най-добрата партия ерген. Неговата мъжественост и чар, съчетани със скромност, карали сърцата на десетки жени да подскачат.

TomOfFinland_Untitled_1962

Лентата ще бъде не оторизиран биографичен филм, а авторите описват стила му като „“Буги нощи“ се среща с „Пианистът““.

TOF3

Може и вие самите да помогнете за успешното завършване на филма като подпомогнете срещу награда бюджета му. Имате опция от това да закупите значка или тениска до лична вечеря с главните герои. Както и да се развият нещата за Том от Финландия сме сигурни, че филмът трябва да види голям или малък екран, но да покаже онези срамни моменти от историята на толкова развити страни и да вдъхне кураж на всички онези, които се срамуват от себе си и сексуалността си.

http://www.indiegogo.com/projects/tom-the-movie

image