Том Дейли и Дъстин Ланс Блек не искат да знаят кой от тях е биологичния баща на детето им

Олимпийският шампион Том Дейли и холивудският сценарист Дъстин Ланс Блек ще отгледат детето си във Великобритания, въпреки правните неуредици в страната. Двамата мъже, които се омъжиха миналата година, обявиха, че ще стават татковци на Свети Валентин, но не разкриха много подробности.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Миналата седмица Блек сподели пред BBC Radio 5, че не са имали друг избор освен да търсят сурогатна майка в чужбина, тъй като законодателството във Великобритания е изключително сложно. Въпреки това, те възнамеряват да отгледат детето си в родната страна на Дейли.

„Искаме да отгледаме сина си си тук и заради това ще се сблъскаме с някои сериозни правни проблеми. Много по-лесно би било, ако бяхме решили да го отгледаме в САЩ. Но нашият дом сега е тук.“

Ако някога поискам да си навлека гнева на този народ, ще му отнема Том,“ пошегува се носителят на Оскар.

Вече знаем със сигуност и, че детето е заченато чрез яйцеклетка на донор и бива износвано от друга жена. Двойката разкри още, че не знаят и не искат да научат кой от двамата е биологичният баща.

Решението да станат родители е всичко друго, но не и спонтанно. Дейли разказа: „Бяхме измислили имена за децата си седмица след като се запознахме. От самото начало знаехме, че искаме семейство.“