Тим Кук: В САЩ се случва нещо много опасно

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук обяви, че е „дълбоко разочарован“ от наскоро приети закони в щата Индиана, които според него може да доведат до защита на дискриминацията. В публикация за в. Washington Post Кук обяви, че в САЩ „се случва нещо много опасно“.

В щатите Индиана и Арканзас беше приет закон, който практически защитава фирмите, които отказват да работят с клиенти поради религиозни причини. Според противниците на този закон той може да позволи и дискриминация спрямо хората с различна сексуална ориентация.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Сред тях е и Тим Кук, който миналата година обяви, че е е хомосексуален. В публикацията си Кук нарича този тип закони „много опасни“ и отбелязва, че в момента над 100 подобни законопроекта се дискутират в различни американски щати.

„Тези закони вървят срещу принципите, върху които е създадена нашата нация, и имат потенциала да разрушат десетилетия прогрес в търсенето на равенство“, пише още Кук.

„Това не е политически проблем. Не е религиозен проблем. Става дума за това как ние се държим един с друг като човешки същества“, коментира още той. Освен с публичен призив той допълва, че Apple ще даде пример със самата себе си.

„Нашето послание към хората по света е това: Apple е отворена. Отворена за всички, без значение откъде идват, как изглеждат, в какво вярват или кого обичат. Независимо от законите в Индиана и Арканзас ние никога няма да толерираме дискриминацията“, казва още Кук.

Източник: www.dnevnik.bg