ТАЗГОДИШНАТА ЕВРОВИЗИЯ ЩЕ ‘ПРАЗНУВА МНОГООБРАЗИЕТО’

62-рото издание на Евровизия ще се проведе в Киев през май. Както обикновено, песенният конкурс ще бъде празник на многообразието и приемането, включително на ЛГБТ хората. Тази година обаче, това ще бъде официално – събитието ще премине под надслова „Празнувай многообразието“.

Организаторите от украинската NTU и Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСЗТ) представиха логото на тазгодишния конкунс миналата седмица.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В съобщение до медиите Jon Ola Sand от ЕСЗТ каза: „Идеята, че празнуваме многообразието е в сърцето на ценностите на Евровизия: конкурсът е отворен за всички в Европа и отвъд, и ни събира, за да празнуваме както общото така и уникалните различия“.

Организаторите казаха още, че „Празнувай многообразието“ е ключова тема на всички нива от подготовката на конкурса, от комуникационната стратегия до продукцията и артистите. „Тази година изпълнители от над 40 държави ще дойдат в Киев и ще допринесат за шоуто със своята музика и култура, а ние ще добавим своя уникален украински аромат.“

Евровизия не е известна с оригиналните си, или пък многообразни слогани. Три от предходните четири издания имаха на практика същата тема, формулирана с думите „Обединете се“, „Градим мостове“ и „Ние сме едно“. Преди това пък бяхме призовани да запалим огъня си, да почувстваме пулса си, да споделим момента и да почувстваме ритъма.