‘С обич, Саймън’ спечели наградата на MTV за най-добра целувка

Хитовият гей романс, който направи близи 60 милиона долара приходи от киноразпространението си по света, получи поредно признание. Ник Робинсън и Кейнан Лонсдейл спечелиха сърцата на стотиците хиляди зрители, които гласуваха за тазгодишните MTV Movie Awards.

Внимание: спойлер!

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Сцената, която им донесе наградата за най-добра целувка, е от края на филма, когато Саймън най-накрая среща своя тайнствен любим и двамата се целуват на виенското колело.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=21&v=VEyrbZVhIlI

Това е втората поредна година, в която гей целувка печели в тази категория. Миналата година наградата грабнаха Аштън Сандърс и Джарел Джером за плажната си целувка в „Лунна светлина“. Общо шест еднополови двойки са печелили наградата досега.

Докато приемаше статуетката Златни пуканки, Лнсдейл, който носеше разкошен полово-неутрален костюм с пола, каза: „Само искам да кажа на всяко хлапе: Можеш да изживееш мечтите си и да носиш рокли. Можеш да изживееш мечтите си и да целунеш човека, когото обичаш, без значение от пóла му. Можеш да изживееш мечтите си и да вярваш в магията. Можеш да изживееш мечтите си и да бъдеш себе си!“

Кейнан Лонсдейл

Младата звезда от „Странни неща“, Мили Боби Браун, получи унисекс наградата за най-добро актьорско изпълнение. Тя използва възможността, за да говори срещу хомофобния онлайн тормоза, принудил я да изтрие своя Twitter профил.

Мили Боби Браун

14-годишната актриса се появи в предварително записано видеопослание, в което каза: „Научена съм, че ако нямаш нещо хубаво да кажеш, просто не казвай нищо. На този свят не трябва да има място за тормоз и аз няма да го търпя. Не го търпете и вие. Ако имате нужда от напомняне за това колко сте ценни, пратете ми съобщение в Instagram.“