Създателят на PROUD.bg с награда за млад бизнес лидер от „Капитал“

Основателят на Фондация “GLAS” и сайта PROUD.bg.bg Симеон Василев се нареди сред 10-те финалисти в новото издание на конкурса за млади бизнес лидери NEXT GENERATION на Капитал и Кариери. Освен титлата Next Generation лидер и признание за работата си в сферата на защитата на правата на ЛГБТИ хората в България, той получи и 25% стипендия за EMBA от City College – международния факултет на The University of Sheffield.

Симеон Василев от години се занимава с ЛГБТИ активизъм и е бе сред организаторите на тазгодишния София Прайд. По повод полученото признание той каза: „Наградата е за усилията на целия екип на фондация GLAS през последните години и надявам се ще послужи за пример повече хора в бизнеса да бъдат открити за сексуалната си ориентация, независимо от стереотипите.“

 
L’N’Q: House & Disco
 
Симеон Василев

Националният конкурс за млади бизнес лидери се организира за 11-а поредна година. Целта на формáта е да отличи професионалисти на възраст до 35 години, които имат бизнес и предприемачески опит и лидерски потенциал. Оценяват се кариерното им развитие, иновативност, отговорности, финансови резултати и постижения на сегашния им пост.

Симеон Василев (в средата)

Сред останалите финалисти в тазгодишното издание са Волен Вълков от EnhanCV, Благовеста Пугьова от Фондация “Подарете книга”, Сергей Петров от Bee Smart Technologies, Бранимир Парашкевов от Appzio.com и др.

През следващите няколко седмици ще организаторите ще разкажат кариерните истории на финалистите на страниците на Капитал.