Създателят на ‘Уил и Грейс’ дари книжката за гей заека на Майк Пенс на всяко училище в Индиана

ТВ продуцентът Макс Мучник обяви, че е закупил няколко стотин копия на детската книжка „Един ден от живота на Марлон Бъндо“. Изданието е пародия на подобна книга, дело на семейството на американския вицепрезидент Майк Пенс. “Един ден от живота на вице-президента” е написана от дъщеря му от през погледа на домашния им заек Марлон Бъндо.

Вариантът на комика Джон Оливър също разказва за Марлон Бъндо, но историята е много различна: в нея зайчето е гей и се омъжва за друго мъжко зайче.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Пародийната книжка се превърна в бестселър часове след премиерата си и бе посрещната с блестящи отзиви. Създателят на „Уил и Грейс“ също си я купил и останал дълбоко трогнат от историята и нейното послание. Продуцентът толкова се впечатлил, че поръчал няколко стотин копия и изпратил по едно във всяко начално училище в домашния щат на Майк Пенс, Индиана.

В писмо до училищата, Мучник пише: „Бих искал да даря това копие на ‘Един ден от живота на Марлон Бъндо’ на вашата библиотека. След като чух за книжката, си я купих и я прочетох на близначките си. Това е трогателна история за това как любовта и общността могат да се издигнат над нетолерантността. Благодарение на библиотеки и библиотекари като вас, разказването на истории не само стана моя страст – то стана и моя професия. Надявам се книжката да зарадва учениците ви толкова, колкото зарадва мен и семейството ми.“

Жестът е наистина ценен предвид плачебната ситуация със сексуалното образование в Индиана. Местният закон задължава училищата да преподават фундаменталиски християнски подход, промотиращ сред подрастващите пълно въздържание от секс.