Страстните нюанси на женската красота през обектива на Лубри

„Разхождайки се нощем и денем с малката си аналогова камера, висяща на колана, има вероятност да изскочи пред вас, широко усмихнат и с отворено сърце. С едно мигване на окото той ще насочи камерата си към вас и ще ви снима. Той няма да вземе душата ви, просто ще улови автентичната ви красота на филмовата лента.
Всичко започва преди почти две десетилетия, когато Лубри заема фотоапарат от приятел, за да направи снимки на котката си, която ражда. Оттогава магическият му пръст и истинно око изобразяват света с безусловна честност.“

Така Васил Илиев описва началото на кариерата на българския фотограф, живеещ в чужбина, Лубри. Поводът за ретроспекцията е нова изложба, улавяща женската красота в най-различни форми и проявления. Портретите са заснети в Ню Йорк, Сан Франциско, Ибиса, София и Пловдив през последните седем години.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Пред PROUD.bg Лубри разказа за голямото си вдъхновение – жените във фотографиите. Моделите са негови приятелки и дами, които е срещал случайно. Избирал ги е на око и „по чувство“.

Няколко от въздействащите портрети можете да видите по-долу. Цялата колекция, озаглавена „Ladies Only“, ще бъде на показ в пловдивската галерия SARIEV Contemporary от 8 юни до 28 юли.