СТИЙВ ГРАНД – ПЪРВИЯТ ОТКРИТ ГЕЙ КЪНТРИ ИЗПЪЛНИТЕЛ, КОЙТО РАЗБУНИ ЦЪРКВАТА

През последните години Стийв Гранд (Steve Grand) припечелва пари, пеейки християнски песни и псалми в местната църква в САЩ. Но Гранд , който се превръща в изгряваща звезда, описван като „първият открит гей кънтри изпълнител“, споделя, че не е вярвал, че църквата е отворена за всички.

 
L’N’Q: House & Disco
 

febSteven Chatham3

Неговите чувства се променят драматично след като песента му „All-American Boy“ се превърна в сензация в youtube това лято. Във видеото певецът се задява със симпатичен, хетеро младеж и после тъжно гледа как той се връща при приятелката си. Много от членовете на църковни настоятелства изненадващо приветстват Гранд за куража му да пее открито за своята сексуалност.

Steve+Grand+png

Отец Курт Борас, от църквата на Гранд в предградията на Чикаго, казва: „Мисля, че той променя общността ни, променя нас. Никога не съм виждал нещо подобно. Много хора дойдоха след това при мен и признаха, че дъщерите или синовете им са хомосексуални.“  Отецът отдава тази промяна и на смекчаването на това на папа Франциск относно гейовете по време на визитата му в Бразилия.

Steve-Grand-11

Самият Гранде е повече от изненадан и трогнат от реакциите. Феновете му го обявяват за герой, а критиците го обвиняват, че изневерява на движението за права на ЛГБТ общността, като изразява подкрепата си към Католическата църква. Обичан или охулван, ние искаме да виждаме повече от него. Не сме сигурни дали искаме да чуваме повече, но викани можем да гледаме на mute.

tumblr_msx5qibv9k1r2furao1_500