Стегнат корем за 28 дни с програмата на Станимир Михов

Любимият ни фитнес треньор разкри нова програма, чрез която можете да се сдобиете с перфектен корем само за 28 дни.

Станимир Михов обяснява, че за да имаме силна и издръжлива коремна преса, освен да тренираме корема, е необходимо да обърнем внимание върху мускулите на гърба и глутеуса. Тези три мускулни групи са от съществено значение за поддържане на гръбнака и цялостния баланс на тялото. Ако прекарваме голяма част от ежедневието си седейки, обръщането на специално внимание за укрепването на тези мускулни групи може да е от по-голяма здравословна полза, отколкото си мислим. Седейки дълго на бюро, шансът да влошим стойката си е голям, но по-силни и издръжливи коремни мускули ще допринесат за поддържане на правилна стойка и предотвратяване на евентуална болка от лошата поза, вследствие на прекараните часове седнали.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Коремната преса е най-атрактивният мускул за мъже и жени, но много хора не осъзнават, че за да се натовари ефективно и да има резултат от усилията, не е достатъчно да се правят само коремни преси. Необходимо е да се ангажират и страничните коремни мускули (obliques), част от гърба (serratus), a за да се избегне мускулен дисбаланс и болки в кръста, да се ангажират и други части на тялото.

Упражнението, което Станимир предлага, се нарича планк. Планкът натоварва мускулите, които отговарят за стабилността на тялото, правилната стойка и съответно гръбначния стълб. Дава възможност да се натоварят ефективно и балансирано всички мускули, докато коремните преси са изолирано движение, което натоварва само малък участък. Също така, упражнението „дъска“ може да изгори повече калории, спрямо стандартните коремни преси.

Тъй като упражнението натоварва няколко мускулни групи едновременно, може да е предизвикателство в началото. За да е от максимална помощ, Станимир е подготвил видео с 4 различни варианта по трудност. Клипът, както и подробности за програмата, можете да намерите в сайта на треньора.