Стартира телефонна линия за ЛГБТИ хора и близките им: 0800 900 18

Вчера стартира гореща телефонна линия за информация, съвет и помощ за ЛГБТИ хора и техните родители и близки. Обаждането на телефон 0800 900 18 е безплатно и анонимно. Първоначално линията ще работи всяка сряда от 17:00 до 20:00 ч.

Целта на телефонната линия, както и на онлайн чата, достъпен през сайта на фондация Single Step, е да помага на младежите да се справят с тежки социални ситуации вследствие на тяхната сексуална ориентация или полова идентичност: от трудно социализиране в училище, до неразбиране и отхвърляне вкъщи или усещане за самота и изолация в живота им.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Родителите също са добре дошли да ползват услугите на фондацията, за да могат те от своя страна да приемат децата си и да им предложат подкрепата, от която се нуждаят.

Телефонната линия бива обслужвана от обучени доброволци с вече натрупан опит в предоставянето на подкрепа чрез онлайн чата. От стартирането на чата в края на октомври 2017, доброволците са обслужили близо 300 чат сесии. От фондацията са убедени, че този допълнителен канал за комуникация ще улесни още повече достъпността до услугите й.