Срещи за взаимопомощ за ЛГБТИ младежи започват в София на 13 януари

По-късно този месец ще стартира поредна инициатива в помощ на ЛГБТИ общността в София. Фондация “Ресурсен център – Билитис”, фондация ГЛАС и Младежка ЛГБТ организация “Действие” ще възродят под нова форма провежданите в продължение на няколко години ежеседмични срещи за взаимопомощ за гей, бисексуални, трансполови и интерсекс младежи.

Инициативата наречена BraveLab има за цел да предостави защитено пространство на млади хора от ЛГБТИ общността. Срещите ще се провеждат поне веднъж месечно в различен формат, в зависимост от интереса и нуждите на младежите. В лабораторията ще могат да се реализират различни експерименти – от провеждането на обучения, уъркшопи и дискусии, през арт занимания, подготовка и реализиране на инициативи, до менторска програма и срещи с различни гости. Организаторите обясняват, че целта на BraveLab е да се превърне в „инкубатор на изграждането на уверени, можещи и смели млади лидери на ЛГБТИ общността, предоставяйки им пространство да развиват своите умения, да обменят идеи с връстници, и най-важното – да трупат вяра в собствените сили“.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Главен алхимик в лабораторията ще бъде Лилия Драгоева, младежки работник и обучител с над 15-годишен опит, а понастоящем и изпълнителен директор на Билитис.

Всеки, който е на възраст между 14 и 29 години и иска да стане част от общност на вдъхновени и вдъхновяващи млади хора, е добре дошъл на срещите. Първата ще се състои на 13 януари от 15:00 в The Fridge на ул. Генерал Паренсов 6Б.