Снимка: Надя Тошева

СРЕЩА-ДИСКУСИЯ НА ТЕМА СОФИЯ ПРАЙД

Днес, 31 май, от 16:00 в Къщата на гражданските органиции, фондация „Ресурсен център Билитис” организира среща-дискусия, в която можете да зададете към тях своите въпросите, свързани със София Прайд. Ще бъде обсъдено защо той е важен, с какво допринася за подобряването на състоянието на ЛГБТИ хората в България и защо има нужда от подкрепа от страна на неправителствените организации и широката публика.

Често биват задавани въпросите: Кои права на ЛГБТИ хората в България всъщност са нарушени? Защо е необходимо някои хора да парадират със сексуалната си ориентация или полова идентичност? В отговор на това фондация „Ресурсен център Билитис” ще представи някои факти, които ще ви бъдат от полза, за да разберете ситуацията, в която живеят ЛГБТИ хората в България.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Пропуските в законодателната рамка не са единствената причина да се организира София Прайд. В социален план ЛГБТИ хората се сблъскват със сериозни пречки всяка крачка – от семейството, през близката социална среда и до обществото като цяло.