СПЕЦИАЛНО ПОЛИЦЕЙСКО ЗВЕНО ЩЕ БОРИ АНТИ-ГЕЙ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА В ШОТЛАНДИЯ

Шотландската полиция е изградила мрежа от 90 свързани полицаи, която има за цел да поощри докладването на престъпления от омраза срещу ЛГБТИ общността, предаде Pink News. Полицаите са били обучени в сътрудничество с ЛГБТИ организацията Equality Network.

Новата структура бе представена в началото на националната седмица срещу престъпленията от омраза.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Престъпления на основа увреждане, раса, религия и сексуална ориентация често остават недокаладвани, затова полицията полага специални усилия, за да насърчи докладването им. Новото звено ще насърчава докладването, промотирайки неправителствени организации и общностни групи. Полицаите са работили и с организацията I Am Me, за да са подготвени да предоставят допълнителна подкрепа за хора с увреждания.

Близо 2/3 от ЛГБТИ хората в Шотландия са били жертва на престъпление от омраза, но мнозинството от тях никога не са уведомили полицията. Броят на хомофобните нападения се е удвоил през трите месеца след гласуването за Брексит.

Полицейският началник Фил Гормли заяви, че справянето с нетолернатността и предразсъдъците е „абсолютен приоритет“ за шотландската полиция.