СОФИЯ ПРАЙД ФИЛМ ФЕСТ ЗАПОЧВА НА 22 ЮНИ С ИСТОРИЯТА НА ВЪЗРАСТНА ГЕЙ ДВОЙКА В “ЛЮБОВТА Е СТРАННО НЕЩО”

Един от най-хвалените от критиците романтични филми за 2014 ще бъде представен у нас с ексклузивна прожекция в рамките на София Прайд Филм Фест 2015.

С трогателен сценарий, брилянтни актьорски изпълнения и доза неподправен хумор, “Любовта е странно нещо” (Love is Strange) спечели зрителите и критиците по целия свят. В сайта RottenTomatoes.com са събрани общо 154 критически отзива, от които едва 9 са отелязани с емблематичния развален домат. Останалите 145 професионални критици затрупват филма с комплименти и го обявяват за “една от най-въздействащите любовни истории в кината тази година”.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

JCaW8yVPkSGeLSuJh_J9QqB5koPzqA0EYFkecDx9TVI

След близо четири десетилетия съвместен живот, Бен (Джон Литгоу) и Джордж (Алфред Молина) най-накрая се омъжват на прекрасна брачна церемония в Манхатан. Скоро след това обаче, Джон губи работата си. Изправени пред фалит, двамата са принудени да продадат апартамента си и да живеят разделени. Джордж се мести при приятели в апартамента на долния етаж, а Бен се озовава при племенника си и неговото семейство в Бруклин, където дели стая с тийнейджър. Докато се борят с болката от раздялата, Бен и Джордж се озовават в понякога трагичен, друг път емоционален сблъсък между поколения.

Безплатната прожекция ще се състои на 22 юни от 21:00 часа в кино Одеон, а непосредствено преди това гостите ще получат по питие от партньора на фестивала Campari. Събитието се случва със съдействието на Посолството на САЩ и българския дистрибутор на филма България Филм Вижън.

Подробности за програмата на фестивала могат да бъдат намерени на www.sofiapride.org/film.