София Прайд Арт Седмица обяви конкурс за театрална форма

За седма поредна година екипът на София Прайд организира и паралелното събитие София Прайд Арт Седмица. В програмата място ще намерят изложби, инсталации, танцови спектакли, литературни премиери и четения.

За първи път тази година Арт Седмицата обявява конкурс за спектакъл на ЛГБТИ тематика, като премиерата на избрания проект ще бъде в рамките на фестивала в Център за култура и дебат Червената къща. Идеята на конкурса е да насърчи млади творци да създадат продукция по теми, свързани с ЛГБТИ общността, която да обогати както тематичното съдържание на Арт Седмицата, така и сюжетното разнообразие на българската театрална сцена.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Кандидатите трябва да са професионалисти в сферата на сценичните изкуства или студенти в трети/четвърти курс в съответната сфера, да са свободни за репетиции в периода април–май 2018 и да са осигурили авторските права на предложеното от тях заглавие, ако има такива

Няма ограничение за формата на спектакъла. Проектът може да е фокусиран върху ЛГБТИ проблематика или да се е свързан с ЛГБТИ теми. Всички кандидатури трябва да включват ЛГБТИ теми/персонажи и/или да представляват интерес за ЛГБТИ публика и/или да засягат проблеми важни за интеграцията на ЛГБТИ хората в обществото

Желаещите трябва да подат заявления до Мила Люцканова на адрес help@glasfoundation.bg със subject: театрален конкурс. Те трябва да приложат формуляр за участие и декларация (по образец), както и CV-та на екипа. Крайният срок за участие е 5 април.

Комисия ще обсъди кандидатурите и ще избере 1 проект, който ще бъде обявен публично до 13 април 2018.
Одобреният кандидат ще получи субсидия от 1000 лева. Премиерата на спектакъла ще се случи на 3 юни в Червената къща.

За всякакви въпроси можете да пишете на същия имейл адрес.