София куиър форум обяви видео конкурс на тема ‘Червена любов’

Тазгодишното изданиена София куиър форум е посветено на стогодишнината от Октомврийската революция и влиянието й върху семейството, социалното възпроизводтсво и сексуалността. Това е темата и на международен видео конкурс под името “Червена любов”.

“Няма секс в СССР” е „само една от погрешно изтълкуваните исторически случки и ‘изтривания’ на паметта, които стоят в основата на идеята, че сексуална революция в СССР и по подразбиране в целия социалистически блок, не е имало“, пишат организаторите на ежегодния арт фестивал. „Дори и да не отдадем внимание на по-късните десетилетия, а се ограничим само във времето около революцията, можем да видим, че неотменима част от женската еманципация от това време са либерализацията на брачната институция и сексуалността, легализацията на абортите, социалната грижа за майчинството и декриминализацията на хомосексуалността (която продължава между 1922-33) – много прогресивни изменения, които се случват на запад през 60те.“

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Трите най-добри видеа ще бъдат избрани от жури, като една допълнителна награда ще бъде присъдена от публиката. Победилите клипове ще бъдат показани на изложба в the fridge между 4-10 септември и ще бъдат включени в каталога на форума за 2017 година.

Няма ограничения във възраст или националност на авторите или година на производство на видеото. Участниците могат да изпратят неограничено количество видеа с максимална дължина 30 минути, но само едно от тях може да влезе в класацията или да бъде наградено. Пълните изисквания можете да прочетете в сайта на фестивала.

Крайният срок за участие е 10 август, като материалите могат да бъдат пращани на sofiaqueerforum@sofiaqueerforum.org.