Снимка на бебе на лесбийска двойка, обградено от ин-витро спринцовки, разказва невероятна история

Снимката на двуседмичния Лондон О’Нийл е дело на фотографката Саманта Пакър. Бебето е увито в шал в цветовете на дъгата и обградено от 1616 ин-витро спринцовки, използвани от майките му Патриша и Кимбърли О’Нийл през последните четири години и половина. В този дълъг период двойката преживяла четири провалили се опита за забременяване и три спонтанни аборта.

„Знаех, че искам да направя сърце, символизиращо обич, макар и използвайки нещо от болезнения път към създаването му,“ сподели Пакър пред PinkNews.

 
L’N’Q: House & Disco
 

„Първоначалната ми идея беше много подреден единичен ред от спринцовки, насочени навътре. Но когато [майките] се появиха с две огромни кутии, планът ми малко се промени. Запазих сърцето и концепцията със сочещите навътре спринцовки, но добавях ред след ред след ред, докато накрая не изсипах останалите спринцовки около сърцето, за да могат всичките да влязат в кадър.“

Паркър разказа, че малкият Лондон спял като скала по време на цялата фотосесия. „Беше много лесен модел,“ каза тя. „Когато дойде време да направя самата снимка, всички бяхме много емоционални, защото знаехме, че създаваме нещо специално. Но не подозирахме, че целият свят ще се чувства по същия начин.“ От публикуването на снимката в страницата на фотографката във Facebook, тя е била споделена от над 65 000 души и е събрала близо 90 хиляди реакции и 6000 коментара.