Служител на посолството ни в Париж публично ръси хомофобни обиди

Българин написа във Facebook грозен хомофобен коментар по адрес на многократно награждавания и изключително успешен роден артист Иво Димчев. Подобен факт едва ли би изненадал някого, но особеното в случая е, че простакът е служител на посолството на България в Париж.

Под снимка от изпълнение на Димчев, Слави Симеонов пише: „Жив педал,,,,,“.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Злостният коментар бе забелязан от потребител на соцалната мрежа, който сподели скрийншот и изрази възмущението си в дълга публикация. „Ето какъв “чувствителен” , “толерантен” и “ерудиран” индивид е решила Българската Държава да изпрати в града на Светлините за може да блеснем подобаващо и в най-културната столица на Европа с неизмеримата за която и друга нация по света – българска церебрална едноклетъчност!“ пише той.

Възмутеният потребител напомня, че във Франция гей хората се радват на пълни равни права, а в продължение на 13 години столицата е имала открито гей кмет – по времето, когато „Слави си е влачил цървулите по баира на простотията някаде в Булгаристан“.

Той отправя и призив към всички, които намират подобно публично поведение за недопустимо: „Призовавам всички, на които им е дошло до гуша от тази омърсителна и без основна омраза и глупост, да изпратят един @ на този адрес: Embassy.Paris@mfa.bg“.

Самият Иво Димчев, който редовно става обект на хомофобни обиди в социалните мрежи, коментира случая с характерното си чувство за хумор: „Българското посолство в Париж се изказа по въпроса за моята музика! Сега се чудя да ги каня ли на концертите ми в Париж другата седмица, да не ги ли каня… не мога да реша…