СЛАДОЛЕДЕН ГИГАНТ ЗАБРАНИ ДВЕ ТОПКИ ЕДНАКЪВ СЛАДОЛЕД В ПОДКРЕПА НА ГЕЙ ДВОЙКИТЕ В АВСТРАЛИЯ

Популярната в много страни марка сладоледи Ben & Jerry’s зае категорична позиция в битката за брачно равенство в Австралия. Компанията обяви, че налага пълна забрана върху поръчки на две топки еднакъв сладолед до отпадането на настоящата забрана на браковете на еднополови двойки.

Официалното мото на Ben & Jerry’s „Peace, love and ice-cream“ (мир, любов и сладолед).

 
L’N’Q: House & Disco
 

„Представете си, че сте се отправили към кварталната си сладоледаджийница, за да поръчате любимите си две топки Cookie Dough във фунийка,“ пишат от компанията. „Но разбирате, че не ви е позволено… Ще побеснеете! Това бледнее пред реакцията ви в случай, че ви кажат, че не можете да сключите брак с човека, когото обичате.“

„Затова забраняваме две топки еднакъв сладолед и приканваме нашите почитатели да се свържат със своите народни представители и да им кажат, че времето е дошло – направете еднополовите бракове законни! Любовта идва във всякакви вкусове!“

Ben & Jerry’s поставиха специални кутии във всичките си магазини в Австралия, където клиентите могат да пускат картички до своите народни представители с молба да подкрепят промяна на хомофобното законодателство.

Брачното равенство е популярно в австралийското общество, като множество допитвания показват, че над 70% го подкрепят. Политическата битка за брачни права обаче се точи от години, заради което страната е една от последните големи западни държави, все още дискриминиращи гей двойките. След отхвърлянето на идеята за референдум от парламента, липсва ясен път към разрешаването на проблема.