СКАНДАЛНИЯТ АРТИСТ PERCY KATT С ИЗЛОЖБА ПО ВРЕМЕ НА SOFIA PRIDE ART WEEK

Арт седмицата преди София Прайд продължава на 25 юни със скандалната изложба The 9 Lives of Percy Katt в MOZEI на бул. Сливница 178. Percy Katt е герой на нощта и пърформанс артист от Канада, чиято работа е потресаваща, нарцистична и неприлична. Но тя също така повдига важни и трудни въпроси за сексуалността, материализма, политиката на идентичността и саморекламата.

105

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Колекцията му от фотографии, които ще бъдат показани в MOZEI, отбелязва сексуалната флуидност и красотата, които съществуват извън социално конструираните роли на половете. „В гей общността е налице силно осъждане на изразяването на женствеността. Намирам за тъжно в една вече маргинализирана група да съществува толкова самоомраза и преценка”, споделя за изложбата си Percy Katt. „Мисля, че хората са най-красиви, когато са свободни да изразят своите автентични страни, независимо къде в спектъра мъжествено/женствено.”

85

През последните десет години Katt е натрупал портфолио от стотици изображения и видеоклипове, участвал е в множество представления, бурлеска шоута и модни ревюта, а в процеса е работил заедно със световно известни фотографи, модели и дизайнери. Някои от последните моменти от бурната му кариера включват издаването на арт книта под заглавието „Kknut” и лектор в Университета в Торонто, Канада по темата за порнофикацията на поп културата. В допълнение към соловите му изяви, Percy Katt обединява сили с неговата дългогодишна муза Obskyura за сформирането на творчески колектив – Kknut Factory. Заедно те създават провокативна мултимедия, която продължава да дразни, вдъхновява и обижда.