СИНЪТ НА СЪЗДАТЕЛЯ НА ‘СТАРТ ТРЕК’ ЗАЩИТИ СЕКСУАЛНОСТТА НА СУЛУ

Синът на създателя на „Стар Трек“ заяви, че баща му би бил във възторг от разкритието, че един от централните персонажи е гей.

Третия филм от новата поредица предстои да излезе по кината тази седмица. В него участват открито гей актьорът Закари Куинто като Спок, Крис Пайн и Зои Салдана.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Джон Чо, който играе ролята на лейтенант Хикару Сулу каза в интервю миналата седмица, че в новия филм за пръв път става ясно, че персонажът му е хомосексуален.

Оригиналният Сулу – гей актьора Джорд Такей – е страстен защитник на ЛГБТ правата и отдавна иска във вселената на „Стар Трек“ да има представител на общността. Въпреки това, първоначално той разкритикува решението на сценариста и режисьора това да бъде именно Сулу. В последствие Такей промени позицията си и заяви, че е „във възторг“ от новината.

Раздорът около сексуалността на Сулу накара сина на починалия създател на „Стар Трек“ Джийн Родънбъри да изкаже мнение. Род Родънбъри каза пред AP: „Мисля, че той би подкрепил напълно присъствието на гей персонаж в „Стар Трек“. Толкова много неща се случват по света днес. Мисля, че той би приветствал кой да е социален проблем в „Стар Трек“.

Младият Родънбъри заключи: „Не разбирам защо всички се карат за това. Беше ш**ано време да се случи.“