Синтия Никсън разкри, че големия й син е трансджендър

Звездата от „Сексът и града“ и кандидат за губернатор на щата Ню Йорк сподели в Instagram колко много се гордее с детето си, Самюъл Джоузеф Моузес. „Толкова съм горда със сина ми Самюъл Джоузеф Моузес (накрато Сеф), който се дипломира този месец. Поздравявам него и всички останали с днешния #TransDayofAction“, написа тя.

Никъсн добави: „ЛГБТК* хората се радват на повече видимост и приемане откогато и да било преди, но членове на транс общността са в много по-голям риск от насилие и дискриминация. Днес и всеки друг ден ние стоим рамо до рамо с транс нюйоркчаните!“

Моузес е едно от две деца, които Никсън има от училищния преподавател Дани Моузес отпреди разкриването й като лесбийка и брака й с Кристин Маринони. През 2011 двете се сдобиха с трето дете.

Синтия Никсън и съпругата й.

Актрисата, станала популярна с ролята си на Миранда в сериала „Секса и града“, влезе в надпреварата за губернатор на Ню Йорк. Тя се бори срещу друг демократ, Андрю Куомо, който се ползва с подкрепата на големите ЛГБТИ организации в щата. Никсън обаче, твърди, че Куомо далеч не прави достатъчно за транс общността. Според нея, той е сключил договорка с републиканците и консервативните демократи в щатския парламент, която е във вреда на транс правата.

„Една от причините, поради които се кандидатирах, е нуждата от губернатор-демократ, който е прогресивен като самия Ню Йорк и който не действа прогресивно единствено преди демократическите избори, а през цялото време.“