СЕРИЙНИЯТ ГЕЙ УБИЕЦ ОТ ЛОНДОН ЩЕ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА ДОЖИВОТ

Лондончанин, който е дрогирал, изнасилил и убил четирима гей мъже на възраст между 21 и 25 години, бе осъден на доживотен затвор без право на замяна. 41-годишният Стивън Порт бе признат за виновен за убийствата на Антъни Уолгейт, Гейбриъл Ковари, Дейниъл Уитуърт и Джак Тейлър, извършени чрез свръхдоза от лекарството GHB, предаде Guardian. Сред жертвите на Порт са и осем други млади мъже, които са били дрогирани и изнасилени.

Убиецът е признал, че сексът с мъже в безсъзнание му е фетиш. Той се запознавал с жертвите си в Grindr.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

По повод престъпленията, Метрополитанската полиция е обект на разследване от страна на Независимата комисия за оплаквания срещу полицията. Причината е, че дълго време властите не успели да установят връзката между отделните убийства.

Убийствата са се случили в апартамента на Порт в рамките на 15 месеца. Той извлачвал телата на жертвите си и ги оставял на улицата. Лондонската метрополитанска полиция не направила връзка между случаите, въпреки очевидните прилики и малките времеви прозорци между тях. Разследващите дори не се усъмнили в предсмъртно писмо, написано от Порт и сложено в джоба на последната му жертва. В писмото се казвало „Моля ви, не обвинявайте мъжа, с когото бях снощи.“ Семейството на мъжа ще съди полицията за небрежност и некомпетентност.

Действията на полицията вече са обект на независимо разследване, което има за цел да установи дали „дискриминация е изиграла роля в действията и решенията“ на разследващите.