СЕМИНАР ОТНОСНО ПРАВАТА НА ЕДНОПОЛОВИТЕ ДВОЙКИ

Български хелзинкски комитет организира безплатен обучителен семинар на тема „Правото на придвижване на еднополовите двойки в Европейския съюз. Проблемите, породени от различното законодателство в отделните държави-членки“.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Семинарът е насочен към юристи, практикуващи в България и ще включва следните теми:

Трансгранично признаване на еднополовите партньорства и бракове, право на Европейския съюз и други международни стандарти, практиката на Европейския съд по правата на човека и Съда на Европейския съюз, сравнително конституционно право и др.

Целта на семинара е да разшири познанията на юристите относно възможностите за защита срещу дискриминация на еднополовите двойки и при случаи на възпрепятстване на свободното им движение в държавите-членки на ЕС.

Кандидатите трябва да бъдат практикуващи юристи с интерес към правата на ЛГБТИ (лесбийки, гей, бисексуални, трансполови и интерсексуални хора). Желаещите да кандидатстват за обучението трябва да изпратят автобиография и кратко мотивационно писмо на адресул. “Върбица” № 7, 1504 София, или по електронна поща на адрес: bhc at bghelsinki dot org с попълнено поле за тема на съобщението: „Семинар еднополови двойки“. Общият брой участници, които могат да вземат участие в семинара, е 40.

Краен срок за подаване на документи: 25 април 2014 г. или до запълване на местата. 

Семинарът ще се проведе на 14 май 2014 г. от 10 ч. в залата на Бизнес и нетуъркинг клуб (ул. „Златен рог“ 16, гр. София), с продължителност 4 часа.

За повече информация можете да се свържете с Мирела Заричинова или Адела Качаунова на тел. 02/ 943 4876.