Саунтракът на ‘Призови ме с твоето име’ излиза на плоча с цвят и мирис на праскова

Безспорно, „Призови ме с твоето име“ е един от най-добрите филми на гей тематика, правени някога. И номинираната му за Оскар музика има голяма заслуга за това.

Скоро оригиналният саундтрак на филма ще се появи на плоча. Но това не е всичко. Плочата ще бъде направена от винил в прасковен цвят и ще ухае на праскови. Едва ли е нужно да ви припомняме от какво са вдъхновени тези нестандартни решения.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Според сайта Music on Vinyl, от специалното издание, което ще влезе в продажба на 3 август, ще бъдат произведени точно 7777 копия.

Саундтракът включва две оригинални песни на Суфян Стивънс – “Mystery of Love” и “Visions of Gideon”. Първата бе номинирана за Оскар по-рано тази година, а в последствие и двете бяха издадени на самостоятелни плочи. Албумът достигна №13 в класацията на Billboard за саундтраци.

„Призови ме с твоето име“, който разказва за вълнуващата любовна авантюра на италиански тийнейджър и американски студент, получи общо 4 номинации за най-престижната кинонаграда и спечели статуетката за най-добър адаптиран сценарий.

Повече информация за прасковеното издание на албума можете да намерите в Music on Vinyl.