САМО ЗРИТЕЛИ НАД 16 ЩЕ МОГАТ ДА ГЛЕДАТ ‘КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА’ В РУСИЯ

 
Sofia Pride 2023
 

Русия няма да забрани игралния римейк на „Красавицата и Звяра“ на Disney, но властите решиха да ограничат публиката му значително. Само зрители над 16-годишна възраст ще могат да видят филма в кината.

Витани Милонов, депутат от управляващата партия Обединена Русия, настоя културния министър Владимир Медински да прегледа филма преди премиерата му на 16 март и да прецени дали съдържанието е в съответствие с руското анти-гей законодателство. Политикът заяви, че ако бъдат открити “елементи на гей пропаганда”, високобюджетния блосбъстър трябва да бъда забранен, предаде BBC през уикенда.

Вячеслав Телнов, завеждащ филмовия отдел към Министерството на културата, каза пред KinoPoisk.ru: „Няма проблем да издадем разрешително на филма. Минималната възраст е 16.“ Това, обаче, представлява частична забрана на филма, защото младата публика е ключова за приходите му.

Русия е важен пазар за холивудските студиа. Предишни игрални римейци на Disney са отчитали сериозни постъпления в страната. Не е ясно как ограничението и медийното отразяване на казуса ще повлияят на посещаемостта на „Красавицата и Звяра“.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина