Руски политик заяви, че закон срещу жестокостта към животни е врата към гей права

Руски сенатор предупреди, че проектозакон, криминализиращ жестокостта към животни, полага основите за повече ЛГБТ права.

Странното твърдение е на сенатора от Комунистическата партия Сергей Калашников. Русия има една от най-слабите правни защити за животните в целия свят. Както диви така и домашни животни могат да бъдат подлагани на екстремна жестокост без никакви последствия за извършителите.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Новият проектозакон цели да ограничи жестокото отношение в обучението на ловни кучета. Според Калашников обаче, той може да доведе до повече права за друго репресирано малцинство.

Сайтът Moscow Times цитира политика така: „Третираме много западни моди с хумор, включително политическата коректност, правата на сексуалните малцинства и други. Но всяка мисъл, колкото и хуманна да е тя, става асурдна, когато бъде доведена до логическото си заключение. Не само приемаме закон, който няма да работи по редица причини, но и демонстрираме, че вървим по същия път като защитата на правата на сексуалните малцинства.“

В крайна сметка проектозаконът бе отвхърлен, но преди това зам.-председателят на Аграрния комитет уточни, че кучетата „не бива да бъдат приравнявани със сексуални малцинства“.

Така и не стана ясно каква е връзката между забраната на жестокостта към животни и правата на ЛГБТИ хората, освен, че и двете са признак за цивилизованост.