РУСКАТА ГЕЙ ИКОНА ПАВЕЛ ПЕТЕЛ СЕ СТРАХУВА ОТ МОСКВА

Pavel Petel е открит гей модел и активист, роден в Украйна, но живеещ и работещ в Русия. Строгите анти-гей закони в страната, забраняващи пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения, доведоха до ареста на четирима холандски туристи миналия месец, снимащи филм за ЛГБТ живота в Русия. В ексклузивно интервю за The Black Building Петел споделя, че също се страхува да се разхожда по улиците в Русия, независимо от мускулестия си имидж на мъжага. Той споделя още, че е бил обиждан и бит в миналото и обмисля сериозно да напусне страната.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Петел разказва, че е много разочарован от управлението на Путин, но не може да получи достъп до виза за Европейския съюз или САЩ и не би искал да рискува да се завърне в „бедната Украйна“, където феновете му няма да чуят и видят нищо от него.

kmMYM_Wnkxc

„Започнах да променям външния си вид,“ споделя моделът. „Страхувам се за живота и здравето си в Русия. Независимо от това много хора ме разпознават на улицата и искат да се снимат с мен. Но обществото сега е много по-агресивно към хора, като мен. Понякога наистина се страхувам, но, както казах и преди, нямам възможност да се преместя в друга страна към момента. Процесът е труден, нужни са много документи и по-важното – пари.“

615224_505469052801753_79838235_o

Петел си изгради сериозна репутация като артист и модел, често смесващ половете, обличайки се жена или позирайки чисто гол на публични пространства. Но заради новите закони „ще цензорирам стила си“ казва Петел.

tumblr_mpbrijlrwb1r13tm3o1_1280