A gay couple briefly kiss in a night-club of Douala

РУСИЯ ПОКАЗА ФЛАГА НА СТРЕЙТ ПРАЙДА

През последните няколко месеца, флагът с цветовете на дъгата доминира в западния свят, благодарение на стотиците хиляди компании и брандове и милионите Facebook потребители, възприели го като символ на подкрепа в месеца на прайдовете.

Белия дом дори беше оцветен с цветовете на дъгата. В Русия обаче, политиците имаха по-различен подход.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Московксият клон на партията на Путин – Обединена Русия, създаде флаг за стрейтове, който включва силуети на семейство с майка, баща и три деца и хаштаг #realfamily (истинско семейство).

Според агенция RT, Алексей Лисовенко разказал през вестник Известия: „Това е нашият отговор на еднополовите бракове, този фарс със истинската концепция за семейство. Трябва да предотвратим гей болеста в нашата страна и да подкрепяме традициите и ценностите.“

Г-н Лисовенко също така иска забрана за използването на флагът с цветовете на дъгата навсякъде в Русия, включително в интернет и социалните медии.

Флагът им доста прилича на този използван от френската анти-гей групировка Manif Pour Tous, макар че флагът на Manif включва само две деца.

Анти-гей политикът Витали Милонов каза по-рано тази година, че иска да въведат забрана мъжете да се събличат от кръста на горе на публични места.

Г-н Милонов, който е и един от организаторите на „нападенията“ на ЛГБТ събития преди време каза, че е на път да затвори гей клуб уж на шега след като двойка лесбийки се целували зад гърба му. По-късно руската полиция атакува клубът, собственост на двойката.