РУМЪНСКИ РОДИТЕЛИ СЪДЯТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЗАЩОТО ДАЛА ДЕЦАТА ИМ НА ГЕЙ ДВОЙКА

Родени в Румъния мъж и жена планират да заведат съдебно дело срещу британски общински съвет, задето е настанил биологичните им деца в дома на гей двойка.

Децата на Флорин Барбу и Клаудия Раколтеа са били отделени от родителите си, докато семейството живеело в Лондон. Намесата на властите се наложила, защото румънците имали чести скандали и агресивни сблъсъци. Ситуацията станала толкова лоша, че срещу Барбу била издадена ограничителна заповед.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Децата били отнети от двойката от съображение за тяхната сигурност, но сега разведените родители твърдят, че са ужасени от факта, че децата са били настанени при еднополова двойка.

Раколтеа заяви пред Vice: „Смятам, че е болест да имаш различна сексуална ориентация. Не мисля, че е нормално. Бог не е създал това на Земята. Това е моето мнение, но аз не мога да съдя – Бог ще съди. Но децата ми са при тях, а на нас не ни е позволено да живеем с тях.“

Жената сега планира да заведе дело в Европейския къд по правата на човека, а бившият й съпруг привлече внианието на румънските медии с гладна стачка.

Междувременно онлайн петиция, настояваща децата да бъдат пратени при роднини в Румъни, събра повече от 22 000 подписа.