РОМАНСЪТ НА ОЛИМПИЕЦА ГЪС КЕНСУЪРТИ И АКТЬОРА МАТЮ УИЛКАС

Олипийският шампион Гъс Кенсуърти, който се разкри като гей през 2015, и актьорът Матю Уилкас разкразаха повече за връзката си в интервю за списанието OUT.

Двойката разказа за това как Кенсуърти е инициирал запознанството им. „Написах му дълго съобщение в Instagram,“ сподели скиорът. „Написах му ‘Хей, мисля, че си много забавен и изглеждаш наистина мил, и ми доставя удоволствие да те следя в Instagram. В момента съм всъщност в килера и ще идвам до Ню Йорк след няколко седмици, та ако искаш може да пием по кафе или нещо'“.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Двамата се уговорили да се видят, но Уилкас тъкмо преживявал тежка раздяла, затова следващата им среща се случила цяла година по-късно. Когато най-накрая се видели отново, на рождения ден на Кенуърти, нещата се развили много бързо и скоро двамата били двойка.

Олимпиецът казва: „Разговорът беше вървеше наистина гладко и след вечерята се целунахме пред ресторанта. След това той ме изпрати до хотела ми и продължи по пътя си. Цяла нощ си писахме съобщения и на следващия ден той дойде до хотела ми. Аз всъщност бях там с майка ми, но тя беше навън, та тогава Мат и аз правихме секс за пръв път.“

Двамата мъже разкрили чувствата си един към друг няколко месеца по-късно. Уилкас имал представление в Кънектикът и Кенсуърти го навестил изненадващо. Актьорът си спомня: „Целувахме се на дивана, а думите от дълго време бяха заседнали в гърлото ми, та просто казах ‘Искам да ти кажа нещо, но наистина се страхувам да ти го кажа’ и се разплаках.“ Партньорът му допълва разказа: „Усещах как бие сърцето му и долових енергията му. Той се обърна към мен и каза ‘Искам да ти кажа нещо, но се страхувам’ и тогава аз тотално поех контрола върху ситуацията и заках ‘Обичам те.’ И след това той ми отвърна със същото и се разплака и аз се разплаках. Беше наистина мило.“