РОДИТЕЛИ СЪОБЩИХА ЗА РАЗКРИВАНЕТО НА СИНА СИ С РЕКЛАМА ВЪВ ВЕСТНИК

Всеки млад ЛГБТИ човек, който е решил да се разкрие пред семейството си, се надява на топла и подкрепяща реакция. У нас това рядко се случва от самото начало, но на Запад нещата са се променили драматично през последните години.

Когато родителите на 17-годишния Дрейк Уилсън научили за сексуалната ориентация на сина си, те решили да изразят стопроцентовата си подкрепа по необичаен начин.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Джоан Уилсън и съпругът й публикували реклама в раздел „Чествания“ на хюстънския ежедневник Houston Chronicle. С карето двамата родители съобщават на света, че синът им е гей и, че са изключително горди с него.

drake-wilsonad-parents-ad

Съобщението гласи:

„Родителите на Дрек с радост съобщават разкриването на своя син. Дрейк понастоящем учи в гимназия, където е капитан на отбора по тенис, вицепрезидент на ASB и член на NHS. Той е част от църковна общност и в обича да прави филми и да готви. И да, обожава Барбара Стрейзанд.“

Самият Дрейк се разкрил с YouTube видео, когато бил на 16, затова семейството му не се притеснявало, че ще издаде някаква тайна.

Джоан Уилсън споделя пред Texas Observer, че е решила да публикува карето отчасти в отговор на отменената Наредба за равни права. Така наречената HERO забраняваше дискриминация на основа сексуална ориентация, полова идентичност и 13 други признака, но беше отхвърлена на обществен референдум през ноември миналата година.

Семейство Уилсън не живее в Хюстън, нито дори в щата Тексас. Те отглеждат сина си в щата Вашингтон. „Радваме се, че живеем в щат, който предоставя законова защита от дискриминация,“ заявява жената. „Като майка, мисълта, че един ден синът ми може да живее в щат като Тексас, ме тревожи.“

„Не мога да се сетя за по-добро място от Хюстън, от цялата страна, където има нужда от моето гордо послание,“ продължава тя. „Съобщението ми е начин да дам човешки образ на проблема.“

След разкриването на Дрейк, Джоан Уилсън основава Обществото на майките с късмет (Society of Lucky Mothers), група на родители, които активно подкрепят своите ЛГБТИ деца.

В своето видео разкриване Дрейк отделя специално внимание на родителите си и казва следното: „Искам да кажа голямо благодаря на семейството ми за това, че е пример за всички семейства.“

Вижде целия клип по-долу:

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=-OX1oWg7YUI[/tube]