РЕЧТА НА ГРЕЪМ МУР ОТ „ОСКАР“-ИТЕ, ПОСВЕТЕНА НА ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ РАЗЛИЧНИ

На церемонията по връчване на наградите „Оскар“ тази година определено не липсваха вдъхновяващи моменти. Един от най-забележителните беше, когато Греъм Мур спечели наградата за адаптиран сценарий за филма си “Игра на кодове”.

Речта на Мур започна лековато и ведро (благодари на Опра за представянето на наградата му) и поздрави целия си екип. Бързо, обаче, премина към по-сериозната част, когато набързо спомена опита за самоубийство, който е направил, когато е бил на 16 г. Мур разказа, че се е опитал да отнеме живота си, защото не е успявал да се почуства като част от никоя социална група, чувствал се е странен и твърде различен от всички останали.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„И сега стоя тук,“ заяви той гордо, говорейки за това, че е жив, че вече се чувства приет и се е справил с болката и чувството, че е неразбран. Животът настина става по-щастлив с времето и Греъм Мур е пример за това.

От печелившата си позиция Мур получи възможността да отправи мотивиращ съвет към всички онези тинейджъри по света, които чувстват, че не се вписват никъде:

„Напротив, вписвате се! Вписвате се! Останете си странни. Останете различни. И после, когато дойде вашия ред да застанете на тази сцена, предайте посланието на следващия след вас.“