РАСТЕ БРОЯТ НА АМЕРИКАНЦИТЕ, ОПРЕДЕЛЯЩИ СЕ КАТО БИСЕКСУАЛНИ

Нов доклад на Центъра за превенция и контрол на болестите на САЩ показва ръст на хората, определящи себе си като бисексуални. Същото проучване показва, че броят на мъжете, признаващи, че са имали сексуален контакт с друг мъж, също се е повишил.

Изследователите са провели лични интервюта с над 10 000 респонденти на възраст между 18 и 44 години, които са били инструктирани да отбележат отговорите си на компютър. Учените често използват този метод, защото хората запазват отговорите си в тайна от тях и по този начин се предотвратява изкривяване на истината.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Почти 2 процента от мъжете и 1.3 процента от жените са отговорили, че са изключително хомосексуални, а 5.5 процента от жените и 2 процента от мъжете – че са бисексуални. За сравнение, предишно проучване през 2010 е показало, че 1.2 процента от мъжете се определят като бисексуални. Жените на възраст между 18 и 24 са по-склонни да се заявят като бисексуални от онези между 24 и 44.

Докладът показва, че повече жени (17.4%) отколкото мъже (6.9%) са споделили за еднополов сексуален контакт. По-висок процент от необвързани мъже съобщават, че са правили секс с човек от своя пол; при жените семейното положение не оказва влияние.

12.6 процента от жените, определящи се като хетеросексуални, казват, че са имали еднополов сексуален контакт. При мъжете процентът е 2.8. Междувременно, 67.9 процента от мъжете и 89.7 от жените, които се определят като хомосексуални или бисексуални, са имали сексуален контакт с човек от срещуположиня пол.

Целият доклад можете да прочетете тук.

Източник: The Advocate