ПЪРВИЯТ ОТКРИТ ГЕЙ КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ

Първият български политик, който не крие, че е гей, влиза в битката за кмет на София. Виктор Лилов е музикален мениджър и издател, а кандидатурата му беше издигната от движението ДЕОС.

Лилов подчерта, че не тръгва в битката за кметския стол със сексуалната си ориентация, а със солидна предизборна програма, свързана с управлението на София. „Смятам обаче, че дължа това откровение на избирателите на ДЕОС и е крайно време да се променим и да се превърнем в общество, в което подобни различия не предизвикват сензация, а са нещо съвсем нормално“, посочи той.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Гей браковете трябва да бъдат легални, каза още той. Това е човешко право, което не може да бъде отказано, аргументира позицията си Лилов. Кандидатът за столичен кмет каза още, че има партньор в живота, който го подкрепя изключително много.

Лилов отбеляза, че в листата за общински съветници на ДЕОС ще има роми на избираемо място. Според него ромите трябва да участват сами в решаването на собствените си проблеми.

„Бях в гражданския съвет на РБ и за мен това беше голяма чест. РБ направи силен консервативен завой и реши да заложи на по-различни ценности от тези, които аз споделям. Това беше една от причините, които в голяма степен ме демотивираха да участвам в Гражданския съвет. Другото е пътят на компромисите, по който РБ тръгна и който аз смятам, че не е начин да се постигат целите”, разясни Лилов.