Проект за сборник с действителни еротични истории търси разкази на ЛГБТ+ хора

Интересен нов проект за книга има за цел да събере разкази по истински случаи, които представят различни гледни точки за това „Какво прави едно еротично преживяване история с хубав край?“. Надеждата на авторката на проекта, социолога Маги Назер, е, че този сборник ще разшири полето ни за размишления и разговори с партньори, приятели и други отностно това какво е възможно, „позволено“, какво ни носи удоволствие и ни удовлетворява.

„В общественото ни пространство липсват позитивните истории за еротичното, за секса и близостта в различните им форми и измерения“, казва Маги. „Какво ни е необходимо, за да си спомняме дадено преживяване като позитивно такова? Какви съставки отключват апетита ни? Вероятно за всеки човек те са различни. Тъкмо това разнообразие искаме да уловим в колекция от разкази на истински българи за техните еротични преживявания.“

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Маги подчертава желанието си да включи в сборника разкази на нехеторесексуални хора. „Съществуват много негативни стереотипи и предубеждения за ЛГБТ+ сексуалността. Надеждата ми е, че имайки възможността да прочетат за интимните преживявания на ЛГБТ+ хора, читателите на сборника ще намерят повече прилики отколкото различия с представителите на тази група и може би дори ще научат и открият нещо ново за себе си.“

Всеки желаещ може да сподели своята история чрез онлайн формата тук не по-късно от 5 юни. Участието в проекта е доброволно и анонимно и не е предмет на финансово възнаграждение.

Самата Маги обожава да пише и неотдавна има активен блог, на който споделя преживяванията си от цял свят и описва досега си с различни философии за живота, сексуалността, взаимоотношенията. Тя е от хората, които нямат срам и не се страхуват да обсъждат и споделят свободно своите мисли и преживелици с еротичното.